Wijzigingen afval vanaf 2020

Vanaf januari 2020 verandert de huidige manier van afvalinzameling. Dit heeft de gemeenteraad in juni besloten.

Wat verandert er?

Restafval: U krijgt een nieuwe container. De huidige kleine emmer wordt vervangen voor een grotere container van 140 liter. Deze container wordt zoals u gewend bent 1x per 2 weken geleegd.

Tuinafval: Tuinafval wordt niet langer apart opgehaald. Dit wordt samengevoegd met Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT). U houdt dezelfde container. Het kan zijn dat u dan 2 containers voor GFT bezit. Door het vervallen van de route voor tuinafvalcontainers, kan het zijn dat er ophaaldagen voor GFT wijzigen. Download daarom de app van mijnafvalwijzer zodat u altijd op de hoogte bent van de juiste ophaaldagen.

En verder:
De chemokar verdwijnt. Het Klein Chemisch Afval kunt u gratis kwijt op de milieustraat.
Rode afvalzakken voor extra restafval verdwijnen.

Wat verandert niet?
PMD: de PMD container blijft zoals u gewend bent.
Etensresten: wanneer u een kleine emmer voor etensresten heeft, blijft u die houden.
Luiers- en incontinentiemateriaal: de inzameling van luiers- en incontinentiemateriaal blijft via huidige emmer.
Papier en karton: ook voor het inzamelen van het oud papier en karton wijzigt niets.

Omwisselen containers

Binnenkort ontvangt u een aparte brief met meer informatie over wanneer u uw nieuwe container krijgt. Hierin staat ook hoe de huidige emmers voor restafval worden omgeruild voor een restafval container van 140 liter. Houd uw brievenbus goed in de gaten!

Veranderingen op de milieustraat

Vanaf januari 2020 betaalt u per PIN op de milieustraat voor uw betaalde afval. U ontvangt hiervoor dus géén afrekening meer. Voor betaald afval wat u in 2019 naar de milieustraat hebt gebracht, krijgt u nog wel een rekening.
Het direct afrekenen per PIN kan alleen als u ook in het bezit bent van een milieupas. Vergeet deze dus niet als u de milieustraat bezoekt. Heeft u geen milieupas of u bent uw milieupas verloren? Vraag dan een nieuwe milieupas aan door te bellen naar de Servicedesk Afval via het gratis telefoonnummer 0800-243 82 46. 

Brengt u betaald afval naar de milieustraat? Dan mag u dit de eerste vier keer gratis wegbrengen met een maximum van 2m3 per bezoek.

Let op! Als u alleen een vuilniszak heeft met bijvoorbeeld restafval, dan telt dit al als één gratis bezoek. Houd hier dus rekening mee.

Ook worden de openingstijden aangepast naar:
Maandag           13.00-17.00 uur

Dinsdag            13.00-17.00 uur

Woensdag         13.00-19.00 uur

Donderdag        gesloten

Vrijdag              13.00-19.00 uur

Zaterdag           10.00-17.00 uurGepubliceerd op 05-11-2019 10:05:23